У багатьох країнах торгівля людьми є кримінальним злочином / фото pixabay.com

У світі спостерігається зростання кількості жертв торгівлі людьми.

Про це йдеться у доповіді Управління ООН з наркотиків і злочинності, оприлюдненій у неділю, 6 січня, передає DW.com. Зокрема, у 2016 році було зареєстровано близько 25 тисяч жертв торгівлі людьми. У деяких країнах цей показник збільшився на 39 відсотків у порівнянні 2011 роком. В ООН відзначають, що збільшення кількості випадків торгівлі людьми може бути пов'язаним з покращенням відстежування таких порушень в окремих регіонах.

Читайте такожВ Європі зростає рівень трудового рабства - звіт

Відео дня

Майже три чверті жертв - це жінки або дівчата. У 60 відсотках випадків вони зазнають сексуальної експлуатації. Найбільш поширеним такий вид експлуатації є в країнах Африки та Близького Сходу.

Чоловіки-жертви торгівлі людьми використовуються в основному для примусової праці. Велику кількість жертв примушували до жебрацтва, а також продавали з метою вилучення у них органів для донорства. Згідно з даними ООН, два відсотки людей стали жертвами одразу декількох видів правопорушень.

Управління ООН відзначило, що у багатьох країнах торгівля людьми є кримінальним злочином. Втім, багато винних в цьому злочині залишаються непокараними.

В Україні у 2014-2017 роках міністерством соціальної політики було виявлено 418 жертв торгівлі людьми, в тому числі 209 чоловіків, 169 жінок та 40 дітей.