Президент США Дональд Трамп / фото УНІАН

Сталева стіна на кордоні з Мексикою міцніша і менш помітніша, ніж бетонна.

«Гарне рішення, і зроблено в США», - зазначив президент США Дональд Трамп на сторінці в Twitter.

В кінці грудня Трамп схвалив запропонований дизайн стіни на кордоні з Мексикою, передає РБК.

Відео дня

Він назвав його «ефективним і в той же час красивим». Згідно зі схемою, яку продемонстрував президент, огорожа буде мати вигляд сталевого частоколу з загостреними вершинами. Висота перешкоди може досягти 5-6 м.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою була однією з передвиборних обіцянок Трампа. Споруда, яку спочатку планувалося побудувати з бетону, має припинити нелегальну міграцію і наркотрафік з країн латинської Америки в США.

Читайте такожПрикордонники США на кордоні з Мексикою застосували сльозогінний газ проти мігрантів

Закладена в бюджет ціна стіни є предметом розбіжностей адміністрації Трампа та фракції демократів у Конгресі, що призвело до часткового припинення роботи уряду.

На початку січня палата представників США, де демократи становлять більшість, схвалила проект бюджету країни до 30 вересня 2019 року. У ньому на охорону кордонів буде виділено $1,3 млрд і додатково $300 млн на установку відеокамер та іншого захисного обладнання на кордонах. Республіканці вимагали прийняти документ з закладеними $5,6 млрд на будівництво стіни між США і Мексикою.

Трамп називав навіть цю суму недостатньою, порівнявши її з вартістю одного місяця війни в Афганістані. Для того, щоб побудувати стіну, президент погрожував ввести надзвичайний стан.