Спонтанний соціальний вибух в РФ може початися "з дурниці" / фото УНІАН

На сьогодні існують декілька десятків факторів, які можуть вплинути на виникнення соціального вибуху в Росії, заявив російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми Костянтин Боровий.

Читайте такожРосіяни більше готові вести кібервійну, ніж американці

"Зараз у Росії спостерігаються кілька процесів, здатних вплинути на ланцюгову реакцію, яка може призвести до соціального вибуху: це і страйк далекобійників, це і останні події в Дагестані, Інгушетії. Тобто практично будь-яка подія в Росії може викликати таку реакцію. Але вгадати наперед, яка з них реально розбурхає народ, практично неможливо", - розповів він Фактам.

Відео дня

За його словами, все це дуже хвилює Кремль, але там також не можуть вгадати, що може стати поштовхом до соціального вибуху в країні. На його думку, спонтанний соціальний вибух може початися "з дурниці".

"Кремль зараз вживає всі можливі зусилля, щоб цього не допустити, або ж щоб процес був хоча б контрольованим. Але не все залежить від них. Щось вони, звичайно ж, активно роблять, приміром, постійно збільшують кількість спецслужб і силових відомств. Таким чином вони намагаються захищатися.

Але разом з тим Кремль такими діями створює і додаткові провокуючі фактори. Приміром, завтра якесь невдале придушення протестів призведе до серйозних наслідків, що тільки посилить процес. І це може відбутися в будь-який момент", - додав Боровий.

Нагадаємо, раніше російський політолог Лілія Шевцова назвала найбільшу проблему після відходу Путіна.