На умовах анонімності 33% опитаних повідомили, що хоча б один раз піддавалися якому-небудь з видів домагань \ фото un.org

Близько третини діючих співробітників ООН поскаржилися на ті чи інші форми сексуального домагання, яких вони зазнали на роботі хоча б раз за останні два роки.

Читайте такожВ США майже 700 священиків звинуватили в розбещенні дітей

Такі дані наводяться в доповіді самої ООН, передає kommersant. Дослідження було проведено в листопаді 2018 року компанією Deloitte на замовлення ООН. Серед тих або інших видів агресивної сексуальної поведінки перераховані образливі жарти або історії сексуального характеру, образливі зауваження про зовнішність сексуального характеру, жести, натяки, фізичні дії.

Відео дня

На умовах анонімності 33% опитаних повідомили, що хоча б один раз за останні два роки піддавалися якому-небудь з видів домагань. 38,7% заявили, що переживали подібне хоча б раз за весь час своєї роботи в ООН. Дві третини з тих, хто вчиняв ті чи інші домагання - чоловіки. Близько чверті - керівники середньої або вищої ланки.

У листі для співробітників ООН генеральний секретар цієї організації Антоніу Гутерріш заявив, що результати доповіді «містять витверезну статистику і докази того, що нам потрібні зміни». Він також додав, що дані про статистику домагань серед співробітників ООН знаходяться приблизно на рівні інших організацій, проте ООН, яка переслідує благородні цілі рівності, прав людини і поваги людської гідності, повинна відповідати більш високим стандартам порівняно з іншими організаціями.