Це перший подібний напад в кенійській столиці за останні п'ять років \ Urban Adventures

Щонайменше 14 людей загинули в результаті нападу на п'ятизірковий готель Dusit в столиці Кенії Найробі.

Читайте такожУ столиці Кенії бойовики напали на готель, є загиблі (відео)

Це перший подібний напад в кенійській столиці за останні п'ять років, передає Бі-бі-сі. Президент країни Ухуру Кеніата заявив, що операція проти терористів закінчена, всі вони вбиті. За його словами, підтверджена смерть 14 цивільних осіб, більше 700 осіб були евакуйовані службами безпеки.

Раніше влада офіційно не називала кількість жертв, а джерела в поліції говорили, що загинуло щонайменше 15 осіб.

Відповідальність за напад взяло сомалійська екстремістське угрупування "Аш-Шабаб". Влада Кенії розглядає подію як теракт.

За даними держдепартаменту США, один із загиблих - американський громадянин. Агентство Рейтер, посилаючись на співробітників моргу, повідомляє, що загинуло 11 кенійців, один американець і британець, двоє загиблих не опізнані.

Напередодні ввечері влада заявила, що операція закінчилася, але в середу рано вранці знову пролунали постріли і вибухи. Повідомлялося, що кілька людей все ще знаходяться в готельному комплексі, деякі з них відправляли повідомлення своїм родичам.

Вдень у вівторок нападники прибули до готельного комплексу на автомобілі і обстріляли охорону, після чого увірвалися на територію. У нападі брали участь щонайменше чотири бойовики, пише агентство Рейтер.

Спочатку прогримів вибух на парковці, а потім смертник підірвав себе у фойє фешенебельного готелю.

П'ятизірковий готель Dusit складається зі 101 номера. На території комплексу знаходиться ресторан Secret Garden та офіси міжнародних компаній.

Відразу після початку атаки військові почали евакуацію людей, які знаходилися всередині, проте багатьом вибратися не вдалося, і вони забарикадувалися в офісах і інших приміщеннях.

Вранці в середу з готелю були виведені понад 100 осіб, їх доставили в найближчий травмпункт. До теперішнього моменту в лікарнях міста залишаються близько 30 осіб.

В Кенії за останні кілька років сталося кілька терактів, значну частину яких здійснили бойовики "Аш-Шабаб" з сусіднього Сомалі.

У вересні 2013 року бойовики цього угруповання напали на торговий центр Westgate в Найробі, в результаті чого загинуло 67 осіб. Облога торгового центру тривала кілька днів.

Два роки тому бойовики угруповання здійснили напад на університет міста Гарісса, убивши близько 150 осіб.

Угрупування "Аш-Шабаб" називає своєю метою створення шаріатської держави в Сомалі, здійснюючи напади в країнах Східної Африки.