За фальшивий звіт компанія отримала 4,6 мільйонів доларів / фото УНІАН

Одна з найбільших юридичних фірм Волл-стріт Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LL попалася на злочині в ході розслідування про російське втручання у вибори в США, яке веде Роберт Мюллер.

Щоб залагодити проблеми з американським законом, компанія тепер погодилася віддати 4,6 мільйонів доларів, які вона отримала за свою роботу в Україні у 2012 році. Про це пише Wall Street Journal, додаючи, що Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LL співпрацювала з Полом Манафортом, який того року був політичним консультантом українського президента Віктора Януковича. Пізніше він очолив виборчий штаб Дональда Трампа.

Читайте такожСпецпрокурор США перевіряє українців, які відвідали інавгурацію Трампа

Відео дня

Компанія погодилася зареєструватися в якості лобіста іноземного уряду через роботу на режим Януковича, а також визнала, що обманула Департамент юстиції, коли відомство цікавилося її українськими справами на початку 2012 року. Видання пише, що домовленість між Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LL і американськими правоохоронцями стали одним з найсвіжіших епізодів розслідування проти Пола Манафорта через його роботу в Україні на проросійських політиків. Минулого року його визнали винним за те, що він не повідомив про свою роботу на іноземний уряд, як того вимагає закон США, а також не сплатив мільйони доларів податків від отриманих в Україні доходів.

Читайте такожThe Guardian: В США взялися за екс-партнера Манафорта в Україні

Манафорт також визнав, що найняв юридичну фірму Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LL для написання певного юридичного звіту, який він потім використав у піар-кампанії на користь Януковича. Власне, йдеться про звіт, який фірма написала для Міністерства юстиції України в часи президента-втікача. В ньому йшлося про корумпованість політичного суперника Януковича – Юлії Тимошенко. За допомогою документу тогочасний український режим хотів виправдати її засудження до терміну у в’язниці, яке було політично мотивованим.