Команда спецпрокурора США Роберта Мюллера, що розслідує можливе втручання Росії в американські вибори, надала суду докази неправдивих свідчень Пола Манафорта, екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа.

Читайте такожЩонайменше 16 людей з оточення Трампа контактували з РФ в період виборів - CNN

Про це повідомив "Голос Америки". Докази займають загалом188 сторінок.

Частину документів підписав агент ФБР Джефрі Віланд, який спілкувався з Манафортом, коли той погодився співпрацювати зі слідством.

CNN зазначає, що значну частину документів, наданих Мюллером, заретушовано спеціальними чорнилами, але прізвища партнера Манафорта з питань президентських виборів у США у 2016 році Костянтина Килимника там не закрито.

Манафорт, який очолював передвиборчий штаб республіканця Трампа на виборах 2016 року, обвинувачують у змові проти Сполучених Штатів. Політтехнолог уклав угоду з Мюллером у вересні 2018 року. Він погодився співпрацювати з прокурорами в розслідуванні про ймовірне втручання Росії у виборчий процес у США. Політтехнолог визнав провину у змові проти США і змові з метою перешкоджання правосуддю.

Ще одну справу проти Манафорта заслухвують у штаті Вірджинія, вона переважно пов'язана з його роботою в Україні. Політтехнолога обвинувачують у наданні податковим органам неправдивих відомостей про доходи та про приховування інформації про офшорні рахунки. У серпні журі присяжних визнало консультанта винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення. Вирок у цій справі буде оголошено 8 лютого 2019 року. 

Як повідомляв УНІАН, спецпрокурор США перевіряє українців, які відвідали інавгурацію Трампа.