ЭС скасував санкції проти Кобзона / фото УНИАН

В Європейському Союзі скасували санкції проти російського співака Йосипа Кобзона у зв'язку з його смертю.

Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС від 21 січня.

Кобзон потрапив у санкційний список відповідно до додатку до розпорядження ЄС 269/2014 через дії, які завдають шкоду або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Заходи включали в себе заморожування активів та заборону на в’їзд.

Відео дня

Читайте такожПугачова вперше відреагувала на смерть Кобзона

"Після смерті вказаної особи, Рада ЄС вважає, що внесення цієї особи має бути видалене з додатку I розпорядження ЄС № 269/2014", - йдеться в журналі.

Це рішення набуває чинності сьогодні, 22 січня.

*** Кобзон народився 11 вересня 1937 року в Бахмутському районі Донецької області, помер 30 серпня 2018 року в Москві. Він був одним з найвідоміших радянських співаків, народним артистом СРСР (1987 рік), лауреатом Державної премії СРСР (1984 рік), нагороджений численними радянськими і російськими нагородами.

Крім естрадної діяльності, Кобзон з 1984 року викладав у Державному музично-педагогічному інституті імені Гнесіних.

Читайте такожСмерть Кобзона: ЗМІ дізналися одне з останніх прохань співака

У 1990 році Кобзон став депутатом Верховної Ради СРСР. З 1997 року був депутатом Держдуми РФ. З 2011 року обіймав посаду першого заступника голови думського комітету з культури.

Україна позбавила Кобзона державних нагород і заблокувала його активи. Президент підписав відповідний указ. Також Кобзона позбавили звання почесного громадянина міста Слов'янська Донецької області.

Кобзон не раз відвідував підконтрольні бойовикам міста Донецьк і Луганськ з концертами, заявляючи про підтримку членів незаконних збройних формувань на Донбасі. Також Кобзону був заборонений в'їзд на територію України, країн ЄС та США.

Кобзон помер 30 серпня на 81 році життя.