Партнер Дональда Трампа намагався отримати від WikiLeaks викрадені листи з електронної пошти / фото flickr.com/Matt Johnson

Роджера Стоуна, колишнього радника і партнера президента Дональда Трампа, затримано Федеральним бюро розслідувань США у справі про втручання Росії у виборчі перегони у 2016 році.

Про це повідомляє CNN. Зокрема, Роджеру Стоуну озвучено обвинувальний акт Федеральною колегією присяжних у зв'язку з обвинуваченням, висунутим спеціальним прокурором Робертом Мюллером. Обвинувальний акт містить сім пунктів, і зокрема серед них перешкоджання офіційному розслідуванню, наданні неправдивих свідчень та здійсненні тиску на свідків.

Читайте такожТрамп не виконує останні санкції проти Росії

Відео дня

В офісі Мюллера стверджують, що багаторічний партнер Дональда Трампа намагався отримати від WikiLeaks викрадені листи з електронної пошти, які могли нанести шкоду опонентам Трампа за розпорядженням "високопоставленого представника виборчого штабу Трампа".

В обвинуваченні не сказано, хто саме з виборчого штабу Трампа знав про завдання Стоуна, але з нього випливає, що йдеться про декількох осіб.

Вперше прокурори заявили, що їм відомо про декількох осіб, наближених до Трампа, які співпрацювали зі Стоуном, коли той намагався вийти на зв'язок з засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем.

Адвокати Стоуна повідомили, що ФБР заарештувала його сьогодні вранці вдома у штаті Флорида. Сьогодні він має постати перед федеральним суддею.