Опозиція готується доставити гуманітарну допомогу до Венесуели / фото flickr.com/remenor

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом країни, веде таємні переговори з військовими, цивільними й чиновниками для відсторонення президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Про це Хуан Гуайдо розповів виданню The Washington Post.

За його словами, це делікатне питання, пов'язане з особистою безпекою людей. "Ми зустрічаємося з ними, але обережно", - додав Гуайдо. Він також додав, що організатори переговорів намагаються не привертати до них уваги.

Відео дня

Читайте також"Їх там немає": у Путіна відреагували на повідомлення про відправку російських найманців до Венесуели

Він також заявив, що знаходиться в процесі призначення "іноземних представників". Держдепартамент оголосив, що прийняв призначення тимчасового повіреного у справах Венесуели в США Карлоса Веккьо, запропонованого Хуан Гуайдо.

Гуайдо зазначив, що перед своїм проголошенням він зустрічався з кількома сенаторами США, зокрема, демократами Річардом Дурбіном і Робертом Менендесом, а також республіканцем Марко Рубіо.

Хуан Гуайдо також повідомив, що опозиція готується доставити гуманітарну допомогу до Венесуели.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який призвів цю країну до гуманітарної кризи. 21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, й оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США. Міністр оборони Венесуели Владімір Падріні Лопес заявив, що армія не визнає спікера парламенту Хуана Гуайдо президентом країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

За час акцій протесту після переобрання на другий термін президента Ніколаса Мадуро кількість затриманих серед протестувальників склала близько 500 осіб.