Загалом ЮНІСЕФу потрібно $3,9 млрд для допомоги дітям \  УНІАН

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) потребує $3,9 млрд для невідкладної допомоги 41 млн дітей у світі.

Читайте такожЛаскаво просимо у світ: ЮНІСЕФ показав фото перших немовлят, народжених у новому році

«Сьогодні мільйони дітей, що живуть в умовах конфліктів або надзвичайних ситуацій, страждають від жахливого рівня насильства, стресу та травм. Вплив нашої роботи із захисту дітей не можна переоцінити. Якщо діти не мають безпечних місць, де вони можуть погратися, якщо вони не можуть воз’єднатися із своїми сім’ями, якщо вони не отримують психосоціальної підтримки, вони не зможуть подолати травми від війни, що часто не є очевидними», – підкреслила виконавча директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор, передає радіо Свобода.

Відео дня

За оцінками ЮНІСЕФ, понад 34 млн дітей, що живуть в умовах конфліктів або надзвичайних ситуацій, не отримують необхідного захисту, у тому числі 6,6 млн дітей у Ємені, 5,5 млн дітей у Сирії та 4 млн дітей у Демократичній Республіці Конго.

Найбільше допомоги потребують: сирійські діти-біженці та громади в Єгипті, Йорданії, Лівані, Іраку та Туреччині, що їх приймають ($904 млн), діти в Ємені ($542,3 млн), діти в Демократичній Республіці Конго ($326,1 млн), діти в Сирії ($319,8 млн) та діти в Південному Судані ($179,2 млн).