Президент США Дональд Трамп / фото УНІАН

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запевнив лідера опозиції Венесуели Хуана Гуйдо, який проголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента, у своїй підтримці відновлення демократії у Венесуелі.

Про це йдеться у прес-релізі речника білого дому Сари Сандерс.

Зокрема, президент США поговорив сьогодні по телефону з венесуельським тимчасово виконуючим обов'язки президента Хуаном Гуайдо, щоби "привітати його з історичним прийняттям на себе президентства" та зміцнити рішучу підтримку у "боротьбі Венесуели за відновлення демократії".

Відео дня

Своєю чергою, Гуайдо подякував Трампу за відданість Сполучених Штатів свободі та процвітанню Венесуели та регіону. Також лідер опозиції Венесуели відзначив важливість проведення масових протестів по всій країні проти колишнього диктатора Ніколаса Мадуро, які мають відбутися сьогодні, 30 січня, та у суботу, 2 лютого.

"Вони погодилися підтримувати постійний зв'язок для підтримки Венесуели на шляху повернення до стабільності та відновити двосторонні відносини між Сполученими Штатами та Венесуелою", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВерховний суд Венесуели заборонив Гуайдо виїжджати з країни та заблокував рахунки

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на пост президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи.

21 січня в столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо проголосив себе виконувачем обов'язків очільника держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин із США. Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

За час акцій протесту після переобрання на другий термін Мадуро кількість затриманих серед протестувальників становить близько 500 осіб.

26 січня державний секретар США Майк Помпео заявив, що Китай і Росія підтримують режим Мадуро у Венесуелі з наміром повернути мільярди доларів, вкладені в його режим.

Сьогодні, 30 січня, Мадуро заявив, що Трамп наказав убити його.