Партія угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" є членом ЄНП / фото УНІАН

Партія угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" не приєднається до євроскептичного альянсу, очолюваного Італією, перед травневими виборами до Європарламенту, незважаючи на спільну з віце-прем'єром Італії Маттео Сальвіні антиіммігрантську позицію.

Про це заявив держсекретар Угорщини у справах ЄС Саболч Такач, пише Європравда з посиланням на Reuters.

"Тут немає прихованого порядку денного. Єдине, що ці два політики, пан Сальвіні та пан Орбан, мають дуже схожий, якщо не ідентичний, підхід до вирішення міграційних проблем", - сказав Такач.

Відео дня

Читайте такожПроросійського віце-прем'єра Італії розкритикували за висловлювання у дусі Муссоліні

До групи ультраправих ЄП "Європа націй і свобод" належать французьке "Національне зібрання" Марін Ле Пен, австрійська Партія свободи, "Ліга" Сальвіні. Він веде переговори з польською провладною партією "Право і справедливість" (PiS) про її приєднання до групи. Сальвіні переконав приєднатися також голландську ультраправу Партію свободи (PVV).

"І PiS в Польщі, і "Ліга" в Італії не є членами ЄНП, тоді як "Фідес" є членом ЄНП. Це дуже чітко визначає наше місце і нашу позицію", - сказав Такач. "Угорщина не бере участі в цій співпраці в кампанії до Європарламенту".

Такач також заявив, що Угорщина твердо підтримала кандидатуру Манфреда Вебера як наступного президента Європейської комісії.