Франс Тіммерманс / REUTERS

Соціал-демократ Франс Тіммерманс став кандидатом у президенти Єврокомісії.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агенція dpa, європейські соціал-демократи сьогодні обрали своїм головним кандидатом на виборах до Європарламенту, що відбудуться 2019 року, голландця Тіммерманса.

Читайте такожХДС обрала наступницю Ангели Меркель на посту глави партії

Відео дня

Під час з'їзду Партії європейських соціалістів у Лісабоні близько тисячі делегатів підтримали його кандидатуру як лідера на виборчих перегонах, котрий претендуватиме на посаду президента Єврокомісії. Зараз він обіймає посаду віце-президента Європейської комісії.

Колишній міністр закордонних справ Нідерландів 57-річний Тіммерманс не мав конкурентів серед європейських соціал-демократів після того, як віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу словак Марош Шефчович вирішив не висувати свою кандидатуру.

Головним суперником Тіммерманса у боротьбі за посаду голови Єврокомісії стане німець Манфред Вебер з Європейської народної партії (ЄНП), яка об'єднує в Європарламенті консервативні політичні сили країн ЄС. Крім того, своїх кандидатів висувають і менші партії, такі як «Зелені» чи ліберали.

Чинний голова ЄК Жан-Клод Юнкер не балотуватиметься на цю посаду.