Альбом "Let It Be" став асоціюватися з кінцем The Beatles / фото flickr.com/jorge-11

Режисер "Володаря перснів" Пітер Джексон стане автором нового документального фільму про те, як за кілька місяців до свого розпаду The Beatles записували альбом "Let It Be".

Про це повідомляє Медуза з посиланням на офіційний сайт групи.

У картині будуть використані 55 годин плівки, знятій в січні 1969 року. Тоді The Beatles вирішили зробити фільм про роботу над новими піснями і для цього щодня репетирували в присутності знімальної групи. Процес запису супроводжувався конфліктами - гітарист Джордж Харрісон навіть на кілька днів ішов з гурту. Фіналом проекту став концерт на даху студії - останній публічний виступ The Beatles в повному складі.

Відео дня

Навесні 1970 року, незабаром після оголошення про розпад The Beatles, на основі цього матеріалу випустили альбом і фільм під назвою "Let It Be". І хоча до того моменту група встигла записати й випустити ще один альбом, "Let It Be" став асоціюватися з кінцем The Beatles - в тому числі через негативні спогади учасників про процес роботи над платівкою, а також через включену у фільм сцену сварки музикантів.

Читайте такожУ США вручили кінопремію "Золотий глобус": головний приз отримала "Богемна рапсодія"

За словами Джексона, після знайомства з архівними кадрами він зрозумів, що "реальність дуже відрізняється від міфу". "Звичайно, там є драматичні моменти - але немає такого сильного розладу, з яким проект так довго асоціювали. Неможливо відірватися, дивлячись на те, як Джон, Пол, Джордж і Рінго працюють разом і створюють пісні, які пізніше стануть класикою. А ще це смішно, життєствердно і напрочуд душевно", - заявив він.

Назву й дату виходу фільму оголосять пізніше. Разом із картиною буде випущена і відреставрована версія оригінального фільму "Let It Be".

Проект стане третім за останні роки помітним релізом з невідомими архівними матеріали The Beatles. У 2017-2018 роки були випущені перевидання альбомів "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" і "The Beatles" з десятками записів, що раніше не випускалися. Поки невідомо, чи збираються The Beatles опублікувати разом з новим фільмом і аудіоархів сесій запису "Let It Be" (раніше він вже неодноразово виходив на піратських дисках).