Судді Верховного суду Венесуели ухвалили рішення заборонити Хуану Гуайдо виїжджати за межі країни / фото flickr.com/remenor

Венесуельська опозиція намагається заручитися підтримкою військових. Опозиційний лідер Хуан Гуайдо, котрий нещодавно проголосив себе виконувачем обов'язків президента Венесуели, повідомив про проведення таємних зустрічей з представниками армії та сил безпеки.

Про це Гуайдо написав у американському виданні New York Times, передає DW. У дописі для американського видання Гуайдо наголосив, що "визначальним" для зміни влади у Венесуелі є саме те, щоб соціалістичний уряд президента Ніколаса Мадуро втратив підтримку з боку військових.

Читайте такожСША передали лідеру опозиції Венесуели кошти режиму Мадуро

Відео дня

А самому Гуайдо потрібно, щоб на його бік перейшли найважливіші види військ, визнав опозиціонер. Гуайдо також запевнив, що більшість військових згодні з ним щодо нестерпних умов життя в Венесуелі.

Водночас Гуайдо планує вже у четвер, 31 січня, представити план виходу венесуельської економіки з кризи. У своїй статті 35-річний Гуайдо наголосив, що йдеться насамперед про те, щоб стабілізувати економіку, негайно знайти відповідь на гуманітарну катастрофу в країні, відновити роботу сфери послуг та подолати бідність.

Раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запевнив лідера опозиції Венесуели Хуана Гуйдо, який проголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента, у своїй підтримці відновлення демократії у Венесуелі.