В Італії нагадали про принцип невтручання в справи інших держав / фото facebook.com/ItalyMFA.it

Італія стала єдиною країною, яка напередодні на засіданні глав міністерств закордонних справ країн Європейського союзу в Бухаресті (Румунія) заблокувала компромісну пропозицію ЄС про визнання Хуана Гуайдо президентом Венесуели.

Читайте такожЄС на 90 днів створює контактну групу щодо ситуації у Венесуелі

Про це повідомило італійське агентство ANSA, посилаючись на джерела в європейських дипломатичних колах.

Відео дня

Пропозиція визнати Гуайдо тимчасовим президентом країни до проведення виборів висунуло міністерство закордонних справ Швеції.

У той же час в агентстві відзначають, що рішення не мало своєю метою визнати Гуайдо офіційно.

Раніше повідомлялося, що Італія не визнає спікера парламенту Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Нагадаємо, Європейський парламент підтримав резолюцію, яка визнає голову Національної Асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни. Нагадаємо, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін. США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи.

21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин з США. Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні Лопес заявив, що армія не визнає спікера парламенту Хуана Гуайдо президентом країни. Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення строку повноважень у 2025 році.