Європарламент офіційно підтримав Хуана Гуайдо / Twitter - Juan Guaidó

Європейський парламент підтримав резолюцію, яка визнає голову Національної Асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

Як повідомляє ТСН, документ було ухвалено більшістю голосів на засіданні 31 січня.

Читайте такожМадуро заявляє, що Трамп наказав убити його

Відео дня

"Європарламент визнає пана Гуайдо законним тимчасовим президентом відповідно до статті 233 конституції країни і висловлює повну підтримку його дорожній карті", - йдеться у резолюції.

В резолюції наголошується, що ЄС відкидає будь-які можливості вийти із політичної кризи у Венесуелі із застосуванням насильства. Водночас, визнання Гуайдо президентом триватиме до "нових вільних і прозорих виборів".

Тепер це рішення має офіційно затвердити Рада Європейського союзу.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін. США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, що привів цю країну до гуманітарної кризи.

21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту. 23 січня лідер опозиції Венесуели Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин із США.

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні Лопес заявив, що армія не визнає спікера парламенту Хуана Гуайдо президентом країни. Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення строку повноважень у 2025 році.