Президент Венесуели Ніколас Мадуро, виступаючи перед своїми прихильниками, заявив про можливість дострокових парламентських виборів.

Читайте такожРеволюція у Венесуелі: Гуайдо не виключив військового втручання США

Про це повідомляє Reuters. Мадуро пояснив, що питання про перенесення парламентських виборів, які мають відбутися у 2020 році, буде вирішувати підконтрольна уряду Конституційна асамблея. Голосування, як зазначив президент, може бути перенесено на цей рік.

Діючий парламент, лідера якого оголосили виконуючим обов'язків президента, Мадуро при цьому засудив і назвав «буржуазним».

Як повідомляв УНІАН, 21 січня у столиці країни Каракасі група військових вимагала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту. 23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язків глави держави.

Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин з США. Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні Лопес заявив, що армія не визнає спікера парламенту Хуана Гуайдо президентом країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення строку повноважень у 2025 році.