www.telegraph.co.uk

«Для мене дуже важливо, щоб зібрані докази були продемонстровані громадськості», – сказала Марина Литвиненко в інтерв’ю Радіо Свобода у п’ятницю, 13 лютого.

Вона наголосила, що її чоловік помер, так і не довідавшись, що з ним сталося.

«Саша помер так і не довідавшись, що з ним сталося, оскільки його серце зупинилося 23 листопада і практично у цей самий момент стали відомі результати аналізів, – розповідає Марина Литвиненко. – Саме тому поліція намагалася зустрітися зі мною тієї ночі і пояснити, що Сашу вбив радіоактивний полоній 210 і що на цей час я не можу перебувати у власному будинку, оскільки він може бути заражений радіацією, а це небезпечно для мене та для мого сина».

Відео дня

Читайте такожЕкс-працівник ФСБ Литвиненко перед смертю звинувачував Путіна в педофілії - ЗМІ

Наразі у Британії проводиться процедура публічного судового розслідування, прийнята в англійському праві. Очікують, що вона триватме близько двох місяців.

Її тривалий час відкладали, але початок розгляду прискорили після повідомлень про появу нових свідчень у справі, що, ймовірно, можуть надійніше довести причетність Росії до вбивства.

Олександр Литвиненко, колишній працівник спецслужб СРСР та Росії, а потім непримиренний критик Кремля, який отримав притулок і громадянство у Великій Британії, помер у листопаді 2006 року після того, як випив чаю з плутонієм – радіоактивною і дуже отруйною речовиною. Слідство дійшло висновку, що вбивство могли влаштувати двоє громадян Росії, Андрій Луговий і Дмитро Ковтун.

Читайте такожСуд: Вбивці Литвиненка були впевнені, що причину його смерті ніколи не буде встановлено

Вони обидва та офіційна Москва заперечують причетність, Росія також відмовляється видати своїх громадян для суду.

Раніше УНІАН повідомляв, що, за даними слідства, Литвиненка отруїли полонієм з другої спроби.