Картини Гітлера не змогли продати на аукціоні / фото wikipedia.org/Josef Gierse

Жодна з п'яти акварелей, що, імовірно, належали пензлю Адольфа Гітлера, так і не були продані під час торгів в аукціонному домі Weidler в Нюрнберзі.

Про це повідомляє dw.com з посиланням на Der Spiegel.

Незадовго до відкриття торгів, на яких мали бути продані картини й предмети інтер'єру, які належали Адольфу Гітлеру, прокуратура ФРН конфіскувала 63 картини, авторство яких приписується лідеру німецьких нацистів.

Відео дня

Пізніше п'ять акварелей були все-таки виставлені на аукціон, однак жодна з цих картин так і не знайшла свого покупця. Стартові ціни становили від 19 до 45 тисяч євро.

Читайте такожХід історії міг бути зовсім іншим: оприлюднено невідомий епізод з життя Гітлера

За словами прес-секретаря аукціонного дому, побоювань, що особлива тема приверне прихильників ідеології неонацизму, у них не виникало. "Наші клієнти - це колекціонери об'єктів мистецтва без злого умислу", - підкреслив він.

Прокуратура Німеччини порушила справу за підозрою в підробці експертних висновків і спробі шахрайства, після того, як один із мистецтвознавців висловив сумніви щодо авторства полотен, повідомляє прес-служба міністерства юстиції Баварії. При цьому аукціонний будинок, який співпрацював зі слідством, добровільно передав йому суперечливі картини.

Торгівля об'єктами мистецтва епохи "третього рейху" німецьким законом не забороняється. Однак дозволено продавати лише ті роботи, на яких немає нацистських символів.

Раніше УНІАН повідомляв, що голландському інституту військової документації пожертвували картину Адольфа Гітлера. Подарунок зробила жінка, яка не захотіла розкривати своє ім'я громадськості. Як стало відомо з її слів, батько цієї жінки придбав полотно на блошиному ринку за 75 центів. Підпис автора він помітив уже коли прийшов додому з покупкою.