AOL.com

Голландському інституту військової документації пожертвували картину Адольфа Гітлера. Подарунок зробила жінка, яка не захотіла розкривати своє ім'я громадськості, передає ТСН.

Читайте такожІсторик назвав страви передсмертної вечері ГітлераЯк стало відомо з її слів, батько цієї жінки придбав полотно на блошиному ринку за 75 центів. Підпис автора він помітив вже коли прийшов додому з покупкою. Після того було проведено кілька спроб встановлення автентичності картини, причому два аукціонних будинки відмовилися виставляти її на торги.

В кінцевому підсумку фахівці підтвердили, що малюнок дійсно є справою рук Гітлера. Власники вирішили не продавати і не тримати вдома це полотно, а віддати його на зберігання в історичний архів.

Відео дня

Раніше в цьому році записна книжка, яка, ймовірно, належала Адольфу Гітлеру, з адресами та номерами телефонів була продана на аукціоні Henry Aldridge and Son у Великобританії за 33 тис. фунтів. У книзі записані від руки понад 200 телефонних номерів, серед власників яких є і високопоставлені керівники Третього рейху Генріх Гіммлер, Йосип Геббельс, Рудольф Гесс, Герман Герінг, Йоахім фон Ріббентроп, Рейнхард Гейдріх, Альберт Борман та інші.