Ілюстрація / REUTERS

Європейська комісія додала Саудівську Аравію і Панаму в "чорний список" країн, які становлять загрозу для Євросоюзу через слабкий контроль над фінансуванням тероризму та відмиванням грошей.

Читайте такожСаудівська Аравія створить ядерну зброю, якщо така з'явиться у Ірану

Як зазначає Reuters, включення в список ускладнює фінансові відносини з ЄС, оскільки при проведенні операцій банки блоку повинні будуть провести додаткові перевірки платежів, передає kommersant. Відзначається, що цей крок викликав критику з боку кількох країн ЄС, стурбованих їхніми економічними відносинами з державами, які входять у чорний список. Зокрема, незадоволення викликало включення в список Саудівській Аравії, яка є найбільшим імпортером товарів і зброї.

Відео дня

В оновлений список, який протягом місяця повинні схвалити всі члени ЄС, входять 23 країни: Афганістан, Американське Самоа, Багамські Острови, Ботсвана, Північна Корея, Ефіопія, Гана, о. Гуам, Іран, Ірак, Лівія, Нігерія, Пакистан, Пуерто-Ріко, Шрі-Ланка, Сирія, Тринідад і Тобаго, Туніс, Віргінські Острови і Ємен. Раніше список країн, які становлять загрозу, складався з 16 держав.