Проти Росії можуть ввести нові санкції / фото УНІАН

Американські сенатори, що представляють як Республіканську, так і Демократичну партію, в середу представлять законопроект, покликаний покарати Росію за втручання в президентські вибори 2016 року і за агресію проти України.

Санкції, запровадити які пропонують законодавці, спрямовані проти російської банківської системи, енергетичного сектору і системи обслуговування зовнішнього боргу, повідомляє Голос Америки.

Читайте такожСША попередили РФ про готовність запровадити нові санкції через отруєння Скрипалів

Відео дня

Законопроект вноситься сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом і сенатором-демократом Бобом Менендесом як більш жорсткий варіант законопроекту, який ці два законодавці представили минулого року, але який не був прийнятий.

Кореспондент агентства Reuters мав можливість ознайомитися з текстом законопроекту.

Відзначається, що санкції спрямовані проти російських банків, причетних до втручання у вибори за межами Росії, а також проектів з видобутку природного газу, здійснюваних Росією поза російською територією.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз і Сполучені Штати Америки працюють над новими санкціями проти Росії через захоплення 24 українських моряків у Керченській протоці.