Ілюстрація / REUTERS

Європейський союз і Сполучені Штати Америки працюють над новими санкціями проти Росії через захоплення 24 українських моряків у Керченській протоці.

Британія і ряд інших союзників по ЄС наполягають на нових "обмежувальних заходах", які будуть оголошені Європейським союзом в найближчі тижні, повідомляє Sky News з посиланням на джерела.

Читайте також"Це неприпустимо": у США закликають Росію негайно звільнити українських моряків, які вже 75 днів у полоні

Відео дня

Згідно з інформацією, очікується, що міністри закордонних справ 28 країн-членів ЄС розкажуть про перспективу подальших санкцій в рамках більш широких дебатів щодо ситуації в Україні на засіданні Ради з закордонних справ у Брюсселі в понеділок.

Як повідомляє видання, Брюссель і Вашингтон координують свої дії щодо посилення впливу на режим президента РФ Володимира Путіна.

"Коли є спільна основа, вплив набагато кращий", - сказало одне з джерел.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходження через протоку.

Читайте такожЗахист українських полонених моряків звернеться до ЄСПЛ

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» в «Лефортово».