Ілюстрація / REUTERS

Щонайменше 27 військових "Корпусу вартових Ісламської революції" загинули внаслідок теракту, вчиненого у середу, 13 лютого, в іранській провінції Систан і Белуджистан на південному сході країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеве видання Tasnim, передає Deutsche Welle.

Раніше йшлося про 20 загиблих та 20 поранених. Тим часом іранська агенція Fars повідомила про 41 загиблу особу внаслідок теракту, за її даними серед жертв є цивільні.

Відео дня

Напад був скоєний терористом-смертником на дорозі між містами Хаш та Захедан. У "Корпусі вартових" повідомили, що група військових поверталася з кордону, коли начинену вибухівкою вантажівку підірвали біля їхнього автобуса.

Читайте також"Ісламська держава" взяла відповідальність за теракт у католицькому соборі на Філіппінах

Відповідальність за теракт взяло на себе сунітське джихадистське угруповання "Джаіш аль-Адл", повідомила агенція Fars. Офіційний Тегеран вважає це угруповання терористичним. Воно складається з колишніх членів сунітської екстремістської групи "Джундалла", яка діяла у провінції до 2010 року.

Речник міністерства закордонних справ Ірану Бахрам Гасемі пообіцяв, що влада відповість на цю атаку. "Самовіддані військові і розвідка (…) помстяться за кров мучеників, які загинули у цьому інциденті", - заявив він.

"Корпус вартових Ісламської революції" офіційно є частиною збройних сил Ірану. Це військово-політичне формування створене в 1979 році для "захисту завоювань Ісламської революції". У жовтні 2017 року США включили "Корпус вартових Ісламської революції" до санкційного списку осіб і організацій, які здійснюють терористичну діяльність, або надають підтримку терористам.