У Ватикані пройде зустріч ієрархів, присвячена заходам з запобігання сексуального насильства \ en.wikipedia.org

Ватикан виключив з духовенства колишнього американського кардинала Теодора Маккеріка після того, як Конгрегація доктрини віри підтвердила висунуті проти нього звинувачення в сексуальних домаганнях до неповнолітніх.

Читайте такожПосла Ватикану у Франції звинуватили в сексуальному домаганні

Ватикан наполягає, що рішення остаточне і не може бути оскаржене.

Як зазначає СNN, Маккерік став найбільш високопоставленим католицьким священником, якого покарали за сексуальні домагання, за останні десятиліття, передає радіо Свобода.

Раніше МакКеррік, який наполягає на своїй невинності, був виведений зі складу колегії кардиналів.

Папа Римський Франциск в липні 2018 року наказав Маккерріку дотримуватися «молитовну і покаянну життя на самоті», на що 88-річний колишній кардинал погодився.

При цьому сам Франциск став об’єктом критики – колишній представник Ватикану в США архієпископ Карло Марія Віган звинуватив понтифіка в тому, що він кілька років не звертав уваги на звинувачення на адресу Маккерріка, який довгі роки був одним з найвпливовіших представників Римо-католицької церкви в США.

Через кілька днів у Ватикані відбудеться зустріч ієрархів католицької церкви, присвячена заходам щодо запобігання сексуального насильства і домагань до дітей з боку священиків.