Ілюстрація \ REUTERS

Пакистан заявляє, що збив два індійських військових літаки. Пакистанська влада назвала це відповіддю на вторгнення у свій повітряний простір.

Читайте такожВ Індії вибухнув автобус з військовими, загинуло 40 людей (фото)

Пакистан збив два літаки ВПС Індії над територією Кашміру, контрольованою пакистанською владою, заявив представник збройних сил Пакистану генерал-майор Асіф Гафур, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

"ВПС Пакистану збили два індійських літаки в повітряному простірі Пакистану", - написав він у "Твіттері". За його словами, один літак впав в пакистанському Кашмірі, а інший розбився на індійській стороні.

Також він сказав, що один пілот катапультувався і був узятий у полон після приземлення. Доля решти невідома. "Один індійський пілот арештований військовими", - додав генерал.

Індія поки не коментує заяви про два збитих літаки. У той же час індійські ЗМІ пишуть про збитий пакистанський бойовий літак. Зокрема, повідомляється про те, що ВПС Індії збили пакистанський багатоцільовий винищувач F-16 на території країни. Доля пілота невідома.

Пакистанські військові стверджують, що індійські літаки в середу знову вторглися в повітряний простір Пакистану, а удари були завдані у відповідь на ці дії.

Напередодні ВПС Індії вперше більш ніж за 40 років завдали авіаударів по території Кашміру, контрольованій Пакистаном. Метою був оголошений "найбільший табір" бойовиків угрупування "Джаіш-е-Мухаммад" ("Армія Мухаммада"). Це угруповання взяло на себе відповідальність за вибух 14 лютого в індійській частині Кашміру, жертвами якого стали 46 індійських військовослужбовців.