Вирок у справі Кисельова очікують у п’ятницю, 1 березня / скріншот

Бойовиком, якого судять у Німеччині за війну проти України, виявився племінник головного російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергій.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Прокуратура Мюнхена звинувачує Сергія Кисельова, громадянина Німеччини, у військовому навчанні для участі у війні проти України та незаконному володінні зброєю. Зазначається, що після війни на Донбасі, на якій він провів чотири місяці, Кисельов-молодший поїхав до монахів на гору Афон. Утім, німецька Феміда гріхів не відпустила і вимагає ув'язнення від одного до десяти років.

Читайте такожКремлівський пропагандист Кисельов розповів Дудю про свою віллу в окупованому Криму

За даними німецької прокуратури, військове навчання Кисельов проходив у 2014 році у Санкт-Петербурзі. При цьому він мав із собою автомат Калашникова та пістолет.

Вирок у справі Кисельова очікують у п’ятницю, 1 березня.

Як повідомляв УНІАН, у Мюнхені почався суд над громадянином Німеччини російського походження, який брав участь у війні Росії проти України. Згідно з даними німецької прокуратури, обвинувачений приєднався до групи російських націоналістів під назвою «Імперський легіон» в серпні 2014 року.

В спеціальному таборі його навчили користуватися стрілецькою зброєю, після чого у складі загону російських націоналістів він вирушив на війну проти України. Прокуратура Німеччини звинувачує чоловіка у «підготовці до насильства, яке шкодить державі». За таке порушення у ФРН карають навіть якщо воно було скоєне проти іншої країни.