Пакистан відпустить індійського пілота \ Twitter/Maj Gen Asif Ghafoor

Прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан заявляє, що Ісламабад відпустить індійського пілота, захопленого пакистанськими силами 27 лютого після того, як його військовий літак збили в спірному регіоні Кашмір.

Читайте такожУ Пакистані підтвердили, що тримають в полоні лише одного пілота Індії

Виступаючи в парламенті, Хан заявив, що 1 березня пілота звільнять і що це буде «жестом миру», передає радіо Свобода. Водночас у Делі прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що громадяни Індії повинні «стояти як стіна, як скеля» і об’єднатися в той час, «як ворог прагне дестабілізувати Індію».

Відео дня

Заяви обох лідерів з’явилися в той час, як президент США Дональд Трамп сказав, що Вашингтон є посередником у розв’язанні кризи, і що він очікує «достатньо пристойних новин».

ООН і світові лідери, зокрема Сполучені Штати, Китай, Росія і Євросоюз, висловили занепокоєння через загострення між Індією і Пакистаном і закликали сторони до стриманості.

Як повідомляв УНІАН, Індія і Пакистан частково закрили свій повітряний простір після заяв Ісламабада й Делі про збиття винищувачів одне одного. Це сталося через день після того, як 26 лютого, за повідомленням влади Індії, індійські літаки атакували на території Пакистану тренувальні центри бойовиків, пов’язаних із нападом на індійські сили в Кашмірі і загибеллю понад 40 індійських поліцейських.

Цей авіаудар був першим після війни між двома країнами 1971 року.