facebook.com / Batkivshchyna

Сьогодні на брифінгу в Женеві представник Управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперт Колвілл закликав російську владу негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко, передає Центр Новостей ООН.

Руперт Колвілл висловив стурбованість з приводу обставин затримання Надії Савченко. Він нагадав, що вона утримується під вартою в Москві з липня минулого року.

Читайте такожРосійські лікарі назвали стан Савченко "задовільним"

Відео дня

«Сьогодні вже сімдесятий день голодування, оголошеного Савченко. За словами її адвоката, вона вирішила відмовитися від ін'єкцій глюкози, які їй вводили. Ми закликаємо російську владу негайно її звільнити з гуманітарних міркувань», - сказав представник Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Як повідомляв УНІАН, Савченко було викрадено бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли в Росію, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону.

Читайте такожНадії Савченко не дозволили поговорити із сестрою українською

26 жовтня 2014 року на позачергових парламентських виборах Савченко було обрано народним депутатом за списком партії «Батьківщина». Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

15 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня.