Ілюстрація / REUTERS

Європейська комісія повідомила в середу, що переговори про Brexit між ЄС і Великою Британією в останні дні були важкими і не принесли жодних рішень.

Про це сказав в Брюсселі в середу офіційний представник Єврокомісії Маргаритіс Схінас, повідомляє Європейська правда з посиланням на Politico.

Він зазначив, що у середу представник комісії з питань Brexit Мішель Барньє повідомив єврокомісарам про "конструктивну атмосферу" переговорів та водночас "важкі дискусії".

Відео дня

Читайте такожПарламенти Шотландії та Уельсу виступили проти угоди щодо Brexit

"Станом на зараз не знайдено жодного рішення, яке б відповідало Угоді про Brexit, включно із протоколом по Ірландії та Північній Ірландії", - зазначив Схінас.

5 березня Барньє зустрічався з генеральним прокурором Джеффрі Коксом і міністром з питань Brexit Стівеном Барклі. Вони намагались знайти рішення, яке б полегшило схвалення британським парламентом угоди про Brexit.

Вихід Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року, після чого, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року. Наразі парламент Британії не затвердив угоду про Brexit, яка дозволяє уникнути сценарію виходу з ЄС без угоди.

Британська прем’єрка Тереза Мей вважає, що більшість депутатів, які проголосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домовитися з Брюсселем про зміни, що не дозволять Британії залишатись прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін. Але наразі таких домовленостей немає.