Ілюстрація / REUTERS

Парламент Великобританії погодився дати прем'єр-міністру Терезі Мей додатковий час на переговори з Брюсселем щодо угоди про Brexit.

Про це повідомляє Сегодня.иа з посиланням на Associated Press.

У Палаті громад відбулося символічне голосування, в ході якого 502 депутати підтримали нову стратегію Мей по Brexit, яка може призвести до перенесення дати виходу країни з ЄС.

Відео дня

Читайте такожБританські лейбористи висунуть Мей свої вимоги стосовно Brexit

Напередодні Мей заявила, що першим кроком в її плані має стати голосування 12 березня за угоду про Brexit, схваленого лідерами ЄС наприкінці листопада минулого року.

Якщо депутати знову не підтримають цю угоду, то 13 березня Мей пропонує провести голосування щодо підтримки парламентом варіанту Brexit без угоди.

Якщо депутати не підтримають "жорсткий" Brexit, 14 березня прем'єр дасть можливість депутатам проголосувати за перенесення Brexit.

Раніше повідомлялося, що жителі Великобританії піддалися паніці напередодні виходу країни з Європейського Союзу. Громадяни роблять величезні запаси продуктів і медикаментів, буквально зносячи з прилавків макарони, соуси і консерви.

Теоретично Великобританія може ненадовго відстрочити вихід з ЄС. Але для цього треба офіційно звернутися з проханням до Євросоюзу, на що, як вважають британці, англійські консерватори навряд чи погодяться. Втім, група зі 100 помірно налаштованих парламентарів від провладної Конесрвативної партії вже попередила прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей, що вони збираються виступити проти очолюваного нею уряду і змусити її відкласти Brexit, якщо вона не зможе досягти угоди з владою ЄС.

Референдум з питання про подальше членство Сполученого Королівства в Євросоюзі відбувся 23 червня 2016 року. Перемогу на ньому з результатом 51,9% проти 48,1% здобули прихильники Brexit. Brexit намічений на 29 березня 2019 року. Нещодавно міністр закордонних справ великої Британії Джеремі Хант заявив, що переговори щодо виходу країни з ЄС перебувають на вирішальному етапі.