Суд засудив кардинала до шести років ув'язнення / russianseattle.us

Католицький кардинал Джордж Пелл, один з вищих посадових осіб Ватикану, засуджений до шести років в'язниці за сексуальне насильство над дітьми.

Читайте такожВ Австралії скарбника Ватикану підозрюють у розбещенні неповнолітніх

Таке рішення виніс суд в австралійському Мельбурні, повідомляє ТСН з посиланням на CNN. 77-річний Пелл ніяк не реагував, коли суддя Пітер Кідд оголошував вирок. Суддя сказав, що напад священнослужителя на своїх жертв був "зарозумілим", додавши, що кардинал напав на хлопчиків з "бездушною байдужістю до страждань жертв".

Після винесення вироку одна з жертв кардинала заявила, що йому важко "заспокоїтися на цьому результаті". "Для мене немає спокою. Я роблю все можливе для того, щоб тримати себе і свою сім'ю разом", – сказав він через свого адвоката.

Захисники Пелла раніше заявляли, що оскаржуватимуть рішення суду. Апеляційний суд повинен розглянути справу на початку червня.

Джордж Пелл – колишній старший радник Папи Римського Франциска і екс-скарбник Ватикану, був третьою людиною в Католицькій церкві.

В Австралії одного з найвпливовіших кліриків Ватикану визнали винним у сексуальному насильстві над дітьми. Присяжні визнали його винним в одному випадку сексуального насильства над дитиною та чотирьох випадках непристойного поводження з дітьми, які мали місце в кінці 1990-х.

Згідно з матеріалами суду, в 1996 році Джордж Пелл, тодішній архієпископ Мельбурна, виявив в різниці собору Святого Патріка двох учасників хору 12 і 13 років, які розпивали вино. Одного з них священик змусив зайнятися з ним оральним сексом, а потім наказав обом хлопцям виконати статевий акт.

Звинувачення ґрунтувалися на свідченнях одного з цих хлопців, який розповів про знущання над ним вже у дорослому віці. Друга жертва пізніше померла від передозування наркотиків, не заявлявши ні про яке насильство.