Багдад \ REUTERS

Столиця Іраку Багдад визнана найгіршим в світі містом за якістю життя.

Читайте такожНазвано найдорожчий бренд світу

Рейтинг найкращих і найгірших для проживання міст представила міжнародна консалтингова компанія Mercer. Для створення рейтингу фахівці враховували житлові умови, наявність споживчих товарів, громадський транспорт, соціально-політичну та культурну обстановку, наявність розваг, природні умови та стан економіки міст.

Відео дня

В результаті Багдад опинився на останньому, 231-му місці. Трохи краще фахівці оцінили місто Бангі (ЦАР), яке посіло 230-ю позицію, і столиці Ємену Сану, яка опинилася на 229-му рядку.

Крім них, до десятки найгірших міст світу увійшли Порт-о-Пренс (Гаїті), Хартум (Судан), Нджамена (Чад), Дамаск (Сирія), Браззавіль (Конго), Кіншаса (Демократична Республіка Конго) і Конакрі (Гвінея).

Також фахівці назвали найкращі міста світу для проживання. На першому місці виявився Відень, на другому - Цюріх, а на третьому - Ванкувер. За ними в рейтингу йдуть Мюнхен, Окленд, Дюссельдорф, Франкфурт, Копенгаген, Женева і Базель.

Столиця України Київ у рейтингу опинилася на 173 позиції. Це на одну сходинку вище, ніж Санкт-Петербург. Однак нашу столицю обігнало місто Кампала, розташоване в Уганді.