Пол Манафорт / REUTERS

У Нью-Йорку прокуратура висунула нові звинувачення колишньому раднику екс-президента Віктора Януковича, екс-голові виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на слова окружного прокурора Манхеттена Сайруса Р. Ванса молодшого.

Нові звинувачення містять 16 пунктів щодо схеми, в якій Манафорта звинувачують у фальсифікації робочих документів для одержання мільйонів доларів у вигляді позик.

Відео дня

Читайте також"З Росією змови немає": Трамп відреагував на рішення суду стосовно Манафорта

"В Нью-Йорку ніхто не виходить за рамки закону", - підкреслив окружний прокурор.

За його запевненням, нове розслідування "принесло серйозні кримінальні звинувачення, за які підсудний ще не відповів".

Відзначається, що Трамп має широкі повноваження видавати помилування у випадку федеральних злочинів. Однак він не має таких повноважень щодо справ американських штатів.

Згідно із заявами Трампа, він не збирається помилувати свого екс-керівника виборчої кампанії. Втім, президент США не раз згадував про свою владу про помилування і неодноразово захищав Манафорта, називаючи його "мужньою людиною".

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що суд у Вашингтоні засудив колишнього радника екс-президента Віктора Януковича, екс-глави виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до 43 місяців ув'язнення додатково до раніше оголошеного йому судом покарання у Вірджинії по іншій справі.

Як повідомляв УНІАН, 8 березня колишній керівник передвиборчого штабу Дональда Трампа, екс-радник екс-президента Віктора Януковича 69-річний Пол Манафорт був засуджений до 47 місяців тюремного ув'язнення.

Манафорт отримав майже 4 роки ув'язнення за шахрайство з банками та урядом, а також за несплату податків на мільйони доларів доходів, отриманих від роботи політтехнологом з українськими політиками, у першу чергу – з оточення Януковича.

Повідомлялось, що очікується другий вирок Манафорту від іншого федерального судді за два злочини, в яких він визнав себе винним минулого року – у змові та тиску на суддів.