Вода почала прибувати 15 березня / фото: twitter.com/Offutt_AFB

В американському штаті Небраска через снігопад і підвищення води в річках затоплено військову авіабазу Offutt.

Про це повідомляє прес-служба авіабази на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожСША запланували випробування ракет середньої дальності

Вода почала прибувати 15 березня, і протягом двох діб вона поширилася на третину території бази. Тоді військові та місцеві мешканці кинули всі сили на зведення споруд для того, щоб запобігти підтопленню.

Частина військовослужбовців змушена була покинути свої будинки. Військові інженери вважають, що вода почне відступати 21 березня.

"Важливо розуміти, що на відновлення підуть тижні і місяці, тому це буде тривала робота", - заявив представник 55-го авіакрила ВПС США Кевін Хамфрі.

Відзначається, що на авіабазі Offutt, яка вже сьогодні має відновити роботу у звичайному режимі, розташовується штаб-квартира Стратегічного командування Збройних сил США.

Як повідомляло УНІАН, Пентагон просить Конгрес у 2020-му фінансовому році, який почнеться 1 жовтня 2019 календарного року, виділити на військову розвідку майже 23 млрд доларів.

У бюджетному запиті на 2020-й фінансовий рік, направленому Білим домом в Конгрес минулого тижня, пропонується збільшити витрати на оборону на 5%, до $750 млрд. Бюджетний запит Пентагону на наступний рік передбачає, зокрема, виділення $200 млн на військову допомогу Україні, $14 млрд пропонується витратити на ядерні озброєння, ще $13,6 млрд - на протиракетну оборону.