Хуан Гуайдо / REUTERS

Голова Генерального контрольного управління Венесуели Елвіс Аморосо у четвер, 28 березня, своїм декретом зняв Хуана Гуайдо, визнаного Європарламентом тимчасовим президентом країни, з посади керівника парламенту. За словами чиновника, який є лояльним диктатору Мадуро, Гуайдо заборонено протягом 15 років обіймати державні посади.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожКремль підтвердив присутність російських «фахівців» у Венесуелі

Відео дня

Аморосо вважає, що Гуайдо "взяв на себе державні обов'язки, які йому не призначалися, і, діючи спільно з іноземними урядами, завдав шкоди венесуельському народу". Крім того, як стверджує Аморосо, суперник Мадуро начебто пов'язаний з корупційною діяльністю.

Хуан Гуайдо у свою чергу висловив сумнів у легітимності позиції Елвіса Аморосо.

За словами опозиціонера, Нацасамблея - єдина інстанція, яка має право призначати кандидатів на пост голови Генерального контрольного управління. На думку Гуайдо, декрет, виданий головним аудитором країни, не має законної сили

При цьому політик пообіцяв продовжити боротьбу проти глави Венесуели Ніколаса Мадуро "на вулицях країни".

Заступник керівника прес-служби Держдепартаменту Роберт Палладіно у свою чергу назвав заяви Аморосо "абсурдними".

Як повідомляв УНІАН, лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо заявив, що операція "Свобода", яка, на його думку, має призвести до припинення правління диктатора Ніколаса Мадуро, розпочнеться 6 квітня.