Акціонер російської групи S7 загинула під час аварії свого літака / ілюстрація - Facebook, S7 Airlines

Великий акціонер другої за розмірами в РФ авіагрупи S7 AirSpace Corporation Наталія Філєва загинула в результаті аварії літака в Німеччині.

Читайте такожСкандал довкола українських ракет "Зеніт": на "Південмаші" відповіли на повідомлення РосЗМІ

Про це повідомляє «Интерфакс», посилаючись на прес-службу компанії S7.

Відео дня

"31 березня при заході на посадку приватного літака Epic-LT в аеропорт Egelsbach (Франкфурт-на-Майні) у віці 55 років загинула акціонер S7 Airlines Наталія Філєва", - йдеться в повідомленні S7.

Зазначається, що під час аварії літак повністю згорів.

За інформацією журналістів, літаком керував пілот Андрій Дикун. В якості пасажирів на борту перебували Наталія Філєва та її батько Валерій Карачьов. Усі троє загинули.

З посиланням на джерело повідомляється, що бізнес-джет Epic належав авіакомпанії "Глобус", яка входить в S7. Згідно з отриманими німецькою поліцією даними, літак летів з Франції в німецьку комуну Егельсбах.

У російський холдинг S7 входять компанії, що займаються організацією і здійсненням авіаперевезень (пасажирські "Сибір" та "Глобус"), подорожей, технічним обслуговуванням повітряних суден, навчанням авіаперсоналу.

У 2017 році S7 Space, яка входить у групу, отримала ліцензію на здійснення космічної діяльності - через півроку після покупки у РКК "Енергія" космодрому "Морський старт", наземної бази в порті Лонг-Біч (США) та товарного знака "Sea Launch".

До «Морського старту» від початку була причетна й українська космічна промисловість, але S7 відмовилася від українських ракет.

25 березня Наталія Філєва підтвердила інформацію про відмову від контракту на виробництво на українському «Південмаші» 12 ракет-носіїв «Зеніт» для пусків з плавучого космодрому «Морський старт».