S7 Space відмовиться від купівлі 12 українських ракет / фото УНІАН

Співвласник групи S7 Space Наталія Філєва підтвердила інформацію, яка раніше з'явилася в ЗМІ, про відмову від контракту на виробництво на українському «Південмаші» 12 ракет-носіїв «Зеніт» для пусків із плавучого космодрому «Морський старт».

Читайте такожУкраїнський «Південмаш» відправив до США основні конструкції першого ступеня для ракети Antares

Про це пише kommersant.ru.

Відео дня

«Збираємося»,— відповіла вона на запитання. При цьому конкретних термінів розірвання контракту Філєва назвати не змогла.

Дніпропетровський завод «Південмаш» оголосив про підписання контракту на поставку дочірній структурі російської групи компаній S7 ракет «Зеніт» у 2017 році. Угодою передбачено створення 12 носіїв, які повинні були використовуватися в тому числі для пусків з акваторії Тихого океану (проект Sea Launch).

Минулого тижня стало відомо, що S7 планує зупинити виконання укладеного два роки тому контракту.

Як повідомляв УНІАН, ситуацію тоді прокоментувала прес-служба Південного машинобудівного заводу. "В даний час "Південмаш" не має офіційних повідомлень від замовника щодо припинення контракту. Зі свого боку "Південмаш" не має наміру виступати ініціатором у цьому питанні.

"Південмаш" має укладений навесні 2017 року контракт на виробництво дванадцяти ракет-носіїв "Зеніт". Замовник - зареєстрована в США компанія S7 Sea Launch Limited.