REUTERS

Записи з встановлених в окрузі камер спостереження в ніч вбивства російського політика-опозиціонера Бориса Нємцова виявилися або не дуже чіткими, або й зовсім відсутніми, так як їх відключили на час ремонтних робіт.

Про це пише російське видання Коммерсантъ.

Свідок вбивства, подруга політика Ганна Дурицька, яка знаходилася поруч, була шокована подією, і не змогла назвати навіть марку машини.

Видання пише, що в розшук, оголошували пару автомобілів Ford, Kia Rio і ВАЗ-2110 білого кольору. Всі ці машини були виявлені слідчими, але виявилося, що їх власники не мають ніякого відношення до того, що сталося.

Читайте такожІз квартири Нємцова спецслужби забрали всі докази присутності армії Росії на Донбасі

У суботу оперативники зацікавилися вже іншою машиною - "Ладою Пріора", зареєстрованої в Інгушетії,- її знайшли біля станції метро "Смоленська". Використовували "Ладу" два жителя республіки, які, втім, також виявилися ні при чому. Вчора ж на виїздах з Москви співробітники ДАІ, посилені спецназом, зупиняли і перевіряли в основному седани червоного кольору.

Сам же момент злочину був знятий, щоправда здалеку, камерою телеканалу ТВЦ, записи якої використовуються у випусках новин. Судячи по ній, вбивство на мосту сталося о 23:31.

Виходячи з побаченого, можна припустити, що вбивця, очевидно, чекав на свою жертву на бічних сходах, що вели на міст, звідки, швидше за все за сигналом спільників, швидко піднявся на пішохідну доріжку і відкрив вогонь у Нємцова.

Як повідомляв УНІАН, відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви в ніч з 27 на 28 лютого.

У Нємцова вистрілили кілька разів з автомобіля, що проїжджав повз. Від отриманих поранень він помер на місці.