Єнс Столтенберг і Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висловив сподівання, що Російська Федерація не становитиме загрози для безпеки Організації північноатлантичного договору (НАТО).

Про це президент США сказав у відповідь на запитання журналістів під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Білому домі.

Зокрема, його запитали про те, який різновид загрози Росія становить для НАТО.

Відео дня

"Я сподіваюся, що вона (Росія) не становитиме загрози безпеці. Я сподіваюся, що у нас будуть хороші відносини з Росією, і крім того, з Китаєм та усіма іншими", - наголосив Трамп.

Читайте такожГолови МЗС країн НАТО обговорять посилення присутності в Чорному морі - ЗМІ

Очільник Білого дому заявив, що НАТО стало набагато міцнішим з того часу, як він став президентом.

У цьому зв'язку Столтенберг підкреслив, що союзники Альянсу більше інвестують у безпеку. "І це забезпечує нові можливості, яких ми потребуємо, щоби підтримувати надійне стримування і оборону для усіх країн НАТО", - наголосив Столтенберг.

Водночас, Трамп висловив думку, що з Росію вдасться мати кращі відноcини. "Але я думаю, що ми поладимо з Росією. Я вірю у це", - наголосив президент США.

Раніше УНІАН повідомляв, що представник США в Організації Північноатлантичного договору посол Кей Бейлі Гатчісон заявила про пошук можливостей посилити оборону в Чорному морі у зв'язку з агресією Російської Федерації проти України.