Посол зазначила, що Росія продовжує намагатися дестабілізувати Україну / navy.mil.gov.ua

Представник США в Організації Північноатлантичного договору посол Кей Бейлі Гатчісон заявила про пошук можливостей посилити оборону у Чорному морі у зв'язку з агресією Російської Федерації проти України.

Про це американський посол заявила сьогодні під час онлайн-брифінгу у Брюсселі, стенограма якого є у розпорядженні УНІАН.

Читайте такожДо Одеси прибули НАТОвські фрегати ВМС Канади й Іспанії (фото, відео)

Відео дня

Зокрема, її запитали про додаткові заходи для протидії Росії у зв'язку з її діями проти України, про що на минулому тижні заявляв державний секретар США Майк Помпео.

"Безумовно, частина наших зусиль стосуватиметься вивчення шляхів, яким чином ми можемо зміцнити оборону в районі Чорного моря, і це спровоковано російською агресією в Україні", - наголосила Гатчісон.

Зокрема, посол зазначила, що Росія продовжує намагатися дестабілізувати Україну і мілітаризувати Крим, який є частиною України.

Також вона заявила, що захоплення українських суден в Керченській протоці і взяття під варту у в'язниці українських моряків у Москві "виходить за прийнятні рамки".

"Це неприйнятно. Ми будемо вивчати шляхи, щоб здійснити додаткові зусилля в цілому регіоні Чорного моря. Ми більше будемо займатися наглядом, у Чорному морі буде більше суден з країн НАТО, і є санкції, які вже були запроваджені проти осіб, які здійснили захоплення моряків у Керченській протоці", - наголосила вона.

У цьому зв'язку Гатчінсон нагадала заклик до Росії щодо негайного повернення українських моряків з московської в'язниці в Україну.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня держсекретар США Майк Помпео анонсував спільні з НАТО додаткові заходи проти Росії у зв'язку з її агресією проти України.