США виступають проти покупки Туреччиною російських С-400 \ фото УНІАН

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що закупівля Туреччиною російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-400 є загрозою для НАТО.

Читайте такожСША припинили постачання Туреччині обладнання для F-35 через покупку російських С-400

"Закупівля Туреччиною системи ЗРК С-400 від Росії на суму $2,5 млрд становить велику загрозу для НАТО, і для міцності цього Альянсу", - заявив Пенс, передає ТСН з посиланням на CNN. За його словами, Штати не будуть спокійно спостерігати за тим, як союзник НАТО купує зброю у противників Альянсу.

Відео дня

Більш того, віце-президент закликав Ердогана (президент Туреччини – ред.) визначитися, чи дійсно він хоче залишатися важливим партнером НАТО, чи бажає він ризикувати безпекою Альянсу через безвідповідальні рішення, які підривають безпеку блоку.

Як повідомляв УНІАН, США припинили постачання винищувачів для Туреччини через покупку російських ЗРК. США закликали Туреччину відмовитися від покупки російських зенітно-ракетних комплексів С-400 інакше Анкару чекатимуть "серйозні наслідки": Штати не продадуть Туреччини ні F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ні Patriot (зенітно-ракетні комплекси).