Посольство США у Каракасі, Венесуела / REUTERS

В умовах розірваних дипломатичних відносин між Сполученими Штатами і Венесуелою представником інтересів Вашингтона у Каракасі буде Швейцарія як нейтральна країна.

Відповідну угоду у п'ятницю підписали міністр закордонних справ Швейцарії та посол США у Швейцарії, передає УП з посиланням на Reuters.

"Угода має допомогти усунути напруженість між США і Венесуелою, але спочатку Венесуела повинна погодитися дозволити Швейцарії взяти на себе цю роль. Швейцарія у першу чергу представлятиме інтереси США у питанні консульських послуг", - йдеться у заяві швейцарського уряду.

Відео дня

Читайте такожWall Street Journal: Росія хоче влаштувати Сирію у Венесуелі

"Поки ця угода не набрала чинності, громадяни США, які перебувають у Венесуелі та які потребують термінової допомоги, можуть, там, де це можливо, звернутися до посольств і консульств США у сусідніх країнах", - підкреслили у Держдепі США.

Зазначається, що наразі Швейцарія представляє інтереси США в Ірані, а раніше також представляла її інтереси на Кубі.

Раніше УНІАН повідомляв, що державний секретар США Майк Помпео доручив вивести увесь дипломатичний персонал США з Венесуели через кілька годин після того, як Вашингтон запровадив санкції проти російського банку через його діяльність із державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA.