США закривають посольство в Венесуелі \ ru.wikipedia.org

Державний секретар США Майк Помпео доручив вивести увесь дипломатичний персонал США з Венесуели через кілька годин після того, як Вашингтон запровадив санкції проти російського банку через його діяльність із державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA.

Читайте такожПарламент Венесуели запровадив режим надзвичайного стану в країні

«Це рішення відображає погіршення ситуації у Венесуелі, а також свідчить, що присутність дипломатичного персоналу США в посольстві стала обмеженням для політики США», – йдеться у заяві Держдепартаменту, передає радіо Свобода.

Відео дня

Адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила Ніколаса Мадуро нелегітимним лідером і підтримала лідера опозиції Хуана Гуайдо. Це також зробили понад 50 глав держав та урядів. Чинного президента Ніколаса Мадуро вважають легітимним Росія, Китай, Куба і Мексика.

До рішення Помпео, міністерство фінансів оголосило про санкції проти російського банку «Еврофинанс Моснарбанк», заявивши, що чисті активи банку зросли більш ніж на 50% протягом 2018 року, попри посилення санкцій США. Майже половиною акцій цього російського банку володіє національний банк Венесуели.

У Венесуелі триває конституційна криза, викликана неприйняттям опозицією влади президента Ніколаса Мадуро.

Від 2014 року в країні регулярно спалахують вуличні протести проти президента. Венесуела, що володіє найбільшими запасами нафти, роками потерпає від браку харчів і медикаментів. У 2018 році показник інфляції в країні перевищив позначку в один мільйон відсотків.