Ілюстрація REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що призов до армії відходить у минуле, але для цього потрібні час і фінанси.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав, відповідаючи на питання співробітників «Енергомашу» про те, чи можливо передбачити відтермінування від призову в армію для молодих фахівців, які працюють у космічній галузі.

«Призов поступово-поступово відходить у минуле. Щоправда, для цього потрібен час і відповідне фінансування», - зазначив Путін.

Відео дня

Читайте такожАгресія РФ у Керченській протоці: Литва запровадила санкції проти російських військових

За його словами, з ускладненням військової техніки і завдань, які стоять перед військами, професійна армія більш затребувана.

Як сказав Путін, деякі держави не переходять на повністю професійну армію, бо у військовослужбовців завжди залишаються завдання, які не потребують глибокої кваліфікації.

«І все ж тенденція така є, ми рухатимемося далі по ній», - запевнив Путін і нагадав, що термін служби за призовом у Росії зараз мінімальний.

Згідно з чинним законодавством РФ, призову на військову службу підлягають чоловіки віком від 18 до 27 років. Зараз термін служби становить один рік. У законодавстві прописані підстави для відстрочки від призову, наприклад, навчання на денному відділенні вишу або наявність двох і більше дітей.