Володимир Путін / REUTERS

У втомленості росіян фігурою президента РФ Володимира Путіна є дві сторони - технічна і психологічна.

Про це відомий російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський під час чату на Главреді.

"Володимир Путін не стане національним міфом в Росії. Рівним рахунком нічого для цього він не зробив. Путін - не фігура масштабу Петра, Івана Грозного, Леніна, Сталіна, а фігура зовсім іншого масштабу, то ніякого особливого ставлення до нього і не буде. Хтось буде ставитися до нього добре, хтось - погано. У будь-якому разі, на початку, після того, як Путін піде, всі зітхнуть з полегшенням, бо він страшенно набрид, а через п'ять років набридне ще більше. Але це буде перша реакція - видих полегшення", - висловився він.

Відео дня

На думку Радзіховського, у 2014-му Путін вирішив проблему зі своєю популярністю серед росіян завдяки анексії Криму. Однак, зараз у нього немає можливості повторити цей трюк, так само як і немає надприбутків від продажу вуглеводнів.

"Так, у 2014 році від Путіна в Росії втомилися, а він взяв і приніс "кримський торт" і кримське вино. Народ був у захваті. Але більше таких подарунків він народу не робить, йому нема звідки взяти ці подарунки. Швидкий розвиток передбачає дешеві гроші. Швидкого розвитку на дешевих грошей немає і не буде. Відповідно, Росію чекає економічна стагнація. Та й взагалі, в Росії сировинна економіка при домінуючому державному секторі - це не найефективніша модель. Отже, рівень життя в Росії не зростає, а знижується. Як до нього будуть ставитися? Тому популярність зменшується!", - вважає він.

Читайте такожАстролог пояснив, чому Росії загрожує розпад

Радзіховський прогнозує, що рано чи пізно, Путіну доведеться залишити Кремль.

"Це призведе до того, що Путін піде від влади. Але це станеться тільки через п'ять років і по цілому ряду причин. Серед них перша причина - через п'ять років закінчується конституційний термін його повноважень. Для того, щоб залишатися при владі далі, він повинен ламати Конституцію. Технічно це цілком можливо. Природно, Державна Дума і Конституційний суд приймуть будь-яке рішення, яке їм продиктують з Кремля. Це очевидно. Але це технічна сторона справи. Російський публіцист розповів про падіння рейтингу господаря Кремля назвав країну, яку сильно боїться Росія. Крім технічної сторони, є і психологічна сторона. [...] В 2024 році всі будуть мріяти, щоб Путін пішов, тому що він усім набрид. Це тема, яка постійно обговорюється в Росії, хоча Путіна всього рік як обрали, і йому ще п'ять років залишатися при владі", - підсумував він.

Раніше повідомлялося, що колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор Ігор Романенко вважає, що розмови про наявність двійників у президента Росії Володимира Путіна - не безпідставні.