У Мінську жорстко відповіли на висловлювання російського посла / Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що посол РФ в Мінську Михайло Бабич руйнує дружні відносини між країнами.

Читайте також"Знахабніли": Лукашенко жорстко висловився на адресу Росії

Як повідомляє TUT.by, нещодавні висловлювання російського дипломата прокоментував начальник управління інформації та цифрової дипломатії МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

Відео дня

«Можу лише відіслати до нашого попереднього коментаря з приводу його емоційних заяв певний час тому, в березні. Усе сказане нами раніше повністю підтверджується. Пан посол абсолютно не бачить жодної різниці між російським федеральним округом, де, як нам розповідали, він любив роздавати повчання наліво і направо, і незалежною державою.

Хоч в посланні президент Білорусі абсолютно чітко і ясно висловився з приводу незалежності нашої держави і скептичного, м'яко кажучи, ставлення до нашої багатовікової історії з боку окремих іноземних політиків», – зазначив білоруський посадовець.

«Протягом тривалого часу ряд зовнішніх сил безуспішно намагалися зруйнувати тісні і дружні відносини двох братніх народів. Так от: те, що не вдалося цим зовнішнім силам протягом кількох останніх десятиліть успішно та ефективно вдається пану Бабичу буквально за кілька місяців», — заявив представник МЗС Білорусі.

Підставою для дипломатичного скандалу стали нещодавні коментарі Бабича на тему кінцевої вартості будівництва БелАЕС.

Відносини РФ та Білорусі істотно погіршилися. У грудні минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку, що під приводом "глибокої інтеграції" Москва хоче інкорпорувати Білорусь до складу Росії.

У березні Лукашенко заявив, що більшість громадян його країни виступають проти об'єднання з Росією.