Озброєна людина у Косові, ілюстрація / REUTERS

Канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) і президент Франції Еммануель Макрон закликали Сербію та Косово до вирішення суперечок між двома країнами, а також попередили, що від цього залежатимуть відносини цих країн із ЄС.

Читайте такожУ Сербії радикали спалили прапори ЄС і НАТО (відео)

Як передає DW.com, лідери ФРН, Франції та держав Західних Балкан зібралися в понеділок, 29 квітня, на спеціальний саміт, ініційований Меркель та Макроном та присвячений вирішенню конфліктів у цьому регіоні, у відомстві федерального канцлера у Берліні.

Відео дня

Перед початком саміту Анґела Меркель гостро розкритикувала Приштину за запровадження 100-відсоткових митних зборів на сербські товари та зазначила, що прецедент Греції та Північної Македонії, які успішно розв'язали суперечку щодо назви останньої, може стати моделлю для вирішення суперечностей, які існують між Сербією та Косовом

На важливості успішного вирішення суперечки для подальших відносин цих держав із ЄС наголосив і Макрон. "Це - в інтересах Європи, аби у цьому регіоні події розвивалися у позитивному руслі", - зазначив французький президент.